Служители и работници в Областната администрация на София заплашват с безсрочна

...
Служители и работници в Областната администрация на София заплашват с безсрочна
Коментари Харесай

Служителите в Областна администрация София заплашват със стачка заради ниските заплати

Служители и служащи в Областната администрация на София заплашват с безсрочна ефикасна стачка, в случай че няма съответно нарастване на заплатите им.

Те считат, че нарастването на главните месечни заплати приети с Постановление № 79/03.04.2024 година на Министерски съвет, е обидно.

Общото заседание на служащите и чиновници е изпратило претенции до регионалния шеф на София Вяра Тодева, както и до Министерския съвет за договаряния според Закон за споразумяване на груповите трудови разногласия (ЗУКТС).

Преговорите ще бъдат водени за оптимален период от 14 дни, считано от приемане на настояванията.

Ако не се реализира съглашение в този период, административните чиновници и служащи заплашват с безсрочна ефикасна стачка. Тя ще се изрази в прекратяване на работния развой след 11 часа всеки работен ден

В останалото време ще се прекрати работа напълно, включително обслужване на жители, вписване на преписки и документи, процесуалното посланичество по делата, предоставени на Областния шеф на София, както и тези, по които той или администрацията е страна, и организационно-техническата подготовка на идните избори за народни представители за Народно заседание и за членове на Европейския парламент. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР